De Kempense compostmeesters kunnen voortaan het kringlooptuinieren nog beter promoten. IOK Afvalbeheer stelt gratis een ‘compostmobiel’ ter beschikking van de gemeenten en compostmeesters.

Wanneer compostmeesters op stap gaan komen ze vaak terecht op drukke plaatsen: (feest)markten, braderieën…
Het is dan niet altijd gemakkelijk om de aandacht van de voorbijgangers te trekken.
 
Een aantrekkelijke stand helpt om publiek te lokken. Maar ook voor de compostmeesters die de stand bemannen is het veel aangenamer om te werken met een goed opgebouwde stand.
 
Kant-en-klare informatiestand
De voorbereiding en de opbouw van zo een informatiestand vraagt veel werk. Daarom werkte IOK Afvalbeheer een compostmobiel uit. Dit is een verplaatsbare kant-en-klare informatiestand. De handige en compacte aanhangwagen is in een handomdraai om te vormen tot tentoonstelling- en demoruimte en is op elke plaats inzetbaar.
 
Om de compostmeesters te ondersteunen is het volgende materiaal standaard aanwezig:
-       infopanelen en posters
-          compostvat en –bak
-          mulchmaaier, hakselaar, compostzeef
 
De compostmobiel kan gratis ontleend worden door de gemeenten en de compostmeesters.
 
Dit weekend zal de compostmobiel voor het eerst ingezet worden op de Vejelse Metten in Laakdal (zondag 1 juli).
 
De compostmobiel is een onderdeel van het SWAP NOW project, met Europese steun via het Interreg IV A 2 zeeën programma. Ervaring leert een laagdrempelig en direct contact helpt om beter te sensibiliseren over thuiscomposteren en afval voorkomen. Een 2de mobiel, ingericht als afvalpreventiemobiel, is dit najaar klaar voor gebruik.